Актуелно

Празнични поклони за децу у реновираном Дому културе у Првој Кутини 

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски обишла је, другог дана Божића, реновирани Дом културе у Првој Кутини. Она је са председником ГО Нишка Бања Душаном Живковићем и представницама Удружења жена „Етно Чаролија“, које су учествовале у реконструкцији ове установе, деци уручила и празничне поклоне.

Деца у Првој Кутини су будућност овог места, нашег града и државе и представљају прави пример и доказ да је улагање у децу и образовање – улагање у будућност. Драго ми је што сам у градском здању које су пре 50 година изградиле жене и које су обновиле такође жене из Удружења „Етно Чаролија“ уз помоћ свих житеља Прве Кутине. Ово је доказ слоге и заједништва. У овом месту постоји школа стара 130 година која је у лошем стању и после новоизграђене школе у Лесковику, нема разлога да тако нешто не учинимо и овде. То није обећање, већ ће бити заједнички договор. Градска кућа је отворена за све који покрећу промене, ми смо ту за вас, поручила је градоначелница бројним мештанима у Дому културе после приредбе коју су извели чланови Удружења.

Она је захвалила житељима Прве Кутине на истрајности и на томе што не напуштају ово место, иако се налази на ободу градске територије.

У реновираном Дому културе сада постоје библиотека, теретана, новинарска соба, етно музеј, а Ирена Јанковић из „Етно Чаролије“ захвалила је градоначелници на посети, поклонима и подршци, рекавши да је ово прва посета градоначелника Ниша овом селу.

Још садржаја