Актуелно

Повећано интересовање за куповину кућа на селу

На организованом пријему грађана у Градској кући једна од доминантних тема била је куповина кућа на сеоском подручју после расписаног конкурса Министарства за бригу о селу.

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски је оценила да је Министарство за бригу о селу расписало конкурс који је атрактиван посебно за младе брачне парове са више деце. Сви који су заинтересовани и који пронађу кућу на селу која је на продају, могу да рачунају на нашу помоћ у прикупљању потребне документације за учешће на конкурс.

Путна и комунална инфраструктура су теме сваког организованог пријема грађана. Имовинскоправни односи, који деценијама нису решавани, успоравају почетак изградње појединих улица, казала је Сотировски која је са сарадницима разговарала са грађанима.

На пријему је било питања из области социјалне политике и остваривања права особа са инвалидитетом у образовном процесу, навела је заменица градоначелнице Душица Давидовић.

Проблеме је лакше решавати у непосредној комуникацији са грађанима који се јављају за пријем у великом броју и та пракса ће бити настављена. Организовани пријеми су добар начин за отклањате препреке на путу до коначног решења, закључак је после данашњег сусрета са грађанима.

Још садржаја