Актуелно

Потврда успешне сарадње

Разговор градоначелнице Ниша Драгане Сотировски са отправницом послова Амбасаде Северне Македоније у Београду Михаелом Веселинов и представницима удружења које окупља наше суграђане македонског порекла био је садржајан и конструктиван, оцењено је после састанка.

Сагласиле смо се да је много заједничких тема, као и области у којима можемо да унапређујемо нашу сарадњу. Иницијатива и пројекат „Отворени Балкан“, блиски и пријатељски односи две земље снажно се осећају и на локалном нивоу, рекла је градоначелница Ниша.

Повезани смо друмским и железничким Коридором 10, као и близином нашег и скопског аеродрома, а поједине наше градске општине имају братске односе са македонским градовима, напоменула је она.

У три града, Скопљу, Софији и Нишу, на челу су жене и то је добар повод за обнову заједничке сарадње, размену искустава и за рад на пројектима прекограничне сарадње, речено је у разговору.

Национални савет македонске заједнице у Србији уручио је градоначелници Ниша Златну повељу за успешну сарадњу са Градом у претходних 20 година.

На успешној сарадњи захвалили су председник Националног савета Борче Величковски и председник Удружења „Вардар“ у Нишу Благе Петрушевски.

Градоначелница Ниша честитала је гостима 8. септембар – Дан државности Северне Македоније који је пријемом и представљањем македонске културе обележен у нишком Официрском дому.

Још садржаја