Актуелно

Потписан уговор о проширењу терминалне зграде аеродрома у Нишу

Директор Аеродрома Србије Михајло Здравковић и директор компаније Конкорд Вест Бранимир Мијаиловић, у присуству градоначелнице Ниша Драгане Сотировски и министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислава Момировића, потписали су уговор о доградњи терминалне зграде нишког аеродрома „Константин Велики“.

Градоначелница Ниша захвалила је на још једној великој инвестицији за Ниш и честитала потписницима уговора оценивши да су исписане нове странице историје у развоју Града Ниша и модернизацији нишког аеродрома.

Модернизацијом аеродрома „Константин Велики“ унапређујемо квалитет живота наших грађана, аеродром је снажан аргумент у привлачењу нових инвестиција, значајно утиче на развој привреде и повећање извоза, на развој туризма у Нушу и окружењу, истакла је Драгана Сотировски.

Ова инвестиција је најјачи доказ политике Владе Србије у равномерном регионалном развоју, рекао је министар Момировић и истакао да је ово још једна велика инвестиција за Ниш.

Он је приметио да за Србију никада није било лако време и изазови се огледају у новим инвестицијама и отварању нових радних места. Ова Влада Србије има историјске резултате у том правцу и то јој нико не може одузети, поручио је Момировић.

Нова терминална зграда имаће укупно 10.074 квадратних метара, већи број шалтера за путнике и све садржаје који један аеродром чини модерним и савременим.

Рок за завршетак радова у које ће бити уложено 1,3 милијарде динара је две године. На аеродрому ће се градити и нов контролни торањ.

Ниш изградњом ауто-путева, железнице и уз савремени аеродром постаје саобраћајни центар овог дела Србије и југоисточне Европе, оцењено је приликом потписивања уговора.

Још садржаја