Актуелно

Потписан уговор о изградњи аква парка у Нишкој Бањи

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски и заступник Конзорцијума Alex Engineering & Construction Александар Обрадовић потписали су уговор о изградњи аква парка у Нишкој Бањи на површини од 5,4 хектара.

После много деценија чекања Град Ниш ће добити модеран аква парк какав имају велики европски градови за 3.400 корисника истовремено који ће садржати рекреативне базене, базене са таласима, лењу реку, тобогане, дечје игралиште.

Конзорцијум Alex Engineering & Construction као извођач и подизвођачи су из Србије. Рок за завршетак изградње отвореног и затвореног дела аква парка је три године. Затворени део радиће свих 12 месеци у години и имаће део за децу са атракцијама, мирни део, спа центар, ресторан.

Аква парк је разлог да се већ јављају приватни инвеститори за изградњу додатних садржаја на простору градске општине Нишка Бања. Са аква парком Ниш и Нишка Бања биће на истакнутом месту на туристичкој мапи Србије, али и ширег региона, рекла је градоначелница Ниша.

Припремни радови почеће пре завршетка ове године, најавили су представници Конзорцијума Alex Engineering & Construction.

Председник градске општине Нишка Бања Душан Живковић рекао је да је ово веома важан дан за Нишку Бању и истакао да је ово, као и други реализовани, започети и планирани пројекти, пример бриге градског руководства за Нишку Бању какве до сада није било.

Још садржаја