Актуелно

Поштују се рокови изградње терминалне зграде и Ауто-пута мира

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић са сарадницима обишли су радове на изградњи терминалне зграде Аеродрома „Константин Велики“ и радове на изградњи Ауто-пута мира где су се уверили да извођачи поштују планиране рокове.

Током обиласка радова на изградњи нове терминалне аеродромске зграде, инвестиције вредне 12 милиона евра, градоначелница Ниша је рекла да је град веома поносан што их Влада подржава инвестицијама.

Ниш са овом инвестицијом започиње нову етапу свог економског и привредног развоја. То је нови „ветар у леђа“ за развој туризма и туристичких потенцијала овог дела Србије. Оваква инвестиција је доказ да нисмо погрешили када смо Аеродром „Константин Велики“ поверили Републици Србије, казала је она.

„Инвестирамо 12 милиона евра у прву фазу развоја аеродрома, а после тога ћемо инвестирати још око 10 милиона евра, навео је министар.

Када завршимо ову инвестицију за две године, имаћемо више компанија које ће да лете са овог аеродрома, више туриста, више инвестиција, више радних места. Ниш ће бити потпуно другачији град, истакао је Момировић

Пре обиласка Аеродрома „Константин Велики“, градоначелница Ниша, министар Момировић и директор Коридори Србије Александар Антић са сарадницима обишли су радове на изградњи петље Мерошина на деоници Ниш – Плочник, у склопу будућег ауто-пута од Ниша до Мердара.

Изградња ауто-пута није више наш вишедеценијски сан, већ је то данас реалност у Србији. Ниш ће са Топличким управним округом и јужном српском покрајном бити повезан на један квалитетнији и безбеднији начин. Ауто-пут ће унапредити добар пословни амбијент који смо створили у Нишу и чија је потврда долазак кинеске компаније Ју Сеј и најављеног доласка аустријске компаније Палфингер. Нови инвеститори ће запослити нове раднике чиме драстично смањујемо незапосленост. Све то резултат је нашег десетогодишњег рада и доказ да чинимо праве ствари, рекла је Драгана Сотировски.

Без обзира на околности у Европи које су ратне, нисмо се повукли ни са једног градилишта. На првом сектору од Мерошине до Белољина радимо уз велику подршку наших европских партнера, казао је министар.

То је важно у овим околностима када се наш председник у Бриселу бори за мир и за стабилну перспективу Србије и целог Балкана. Важне су нам инвестиције, важно нам је да подижемо плате, пензије, да развијамо економију и да градимо Отворени Балкан, истакао је Момировић.

Упркос неповољним околностима у Европи нећемо стати, ови пројекти мењају перспективу ове земље и ми морамо да их завршимо, рекао је Момировић.

Антић је истакао добру сарадњу са свим локалним самоуправама на пројекту изградње ауто-пута, као и да се радови, који се обављају под саобраћајем уз предузимање свих безбедоносних мера, одвијају према очекивањима и планираној динамици.

Још садржаја