Актуелно

Посета Његове екселенције амбасадора Француске Нишу

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски састала се у Градској кући са Његовом екселенцијом амбасадором Француске Пјером Кошаром са којим је разговарала о унапређењу сарадње и представила Ниш као повољан пословни амбијент за улагање француских привредника.

Саговорници су се сагласили да су у ранијем периоду успостављени чврсти темељи сарадње на пољу културе и образовања.

Присуство привредне делегације и представника Француско-српске привредне коморе је потврда заинтересованости француских привредника за улагања. Разговори о привредној сарадњи, учешћу у заједничким пројектима на пољу заштите животне средине биће настављени, као и разговор о предлогу градоначелнице Ниша за повезивање Ниша и француских градова авио-линијама са нишког аеродрома.

Ниш са Француском ради на пројекту ревитализације железничког коридора кроз град када буде измештена пруга из градског језгра.

О перспективама привредне сарадње говорили су председник Регионалне привредне коморе Ниш Александар Милићевић и председник Француско-српске привредне коморе Драган Стокић.

У разговорима са Његовом екселенцијом учествовали су почасни француски конзул у Нишу Саша Миљковић, помоћница градоначелнице за међународну сарадњу Јована Митић и директор Канцеларије за локални економски развој Душан Радивојевић.

Још садржаја