Актуелно

Подршка стамбеним заједницама – Град обезбедио 30 милиона динара за замену кровова, столарије и термоизолације

Стамбене заједнице које желе да замене кровове, дотрајалу столарију, поставе термоизолацију могу до 22. фебруара да конкуришу за 30 одсто од укупне цене радова, јер је Град обезбедио 30 милиона динара за ову намену путем Јавног позива за суфинансирање активности на инвестиционом одржавању и унапређењу својстава зграда.

Град је издвојио 30 милиона динара за подршку стамбеним заједницама и суфинансираће трећину од укупне цене радова, а максимални износ који једна стамбена заједница може да добије је милион динара, објаснио је Иван Павловић из Канцеларије за локални економски развој током Инфо дана који је организован за професионалне управнике зграда.

Јавни позив је потврда да је Град препознао значај енергетске ефикасности и да жели да помогне да смањимо потрошњу енергије, с обзиром да у просеку трошимо 40 одсто више енергије него државе ЕУ, рекла је Ана Костић, председница Комисије за суфинансирање и одржавање зграда.

Виолета Ђорић, професионални управник изјавила је да је помоћ града неопходна, пре свега у финансијском смислу, као и када је у питању процедура.

Још садржаја