Актуелно

Подељене одлуке о субвенцијама за самозапошљавање

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски, министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић и директор Националне службе за запошљавање Зоран Мартиновић уручили су у Градској кући одлуке корисницима програма самозапошљавања који су остварили субвенције за почетак посла.

Средства у износу од 15 милиона динара обезбедио је Град Ниш, а 14,5 милиона динара је учешће НСЗ.

Градоначелница Ниша честитала је добитницима субвенција и рекла да су имали храброст да крену у један нови изазов започињући сопствени бизнис.

Број незапослених је упола мањи у односу на 2014. годину, а у претходних годину дана број оних без посла у Нишу опао је за 22,9 одсто што указује да Град Ниш и НСЗ уз подршку Министарства имају добру визију смањења незапослености, указала је министарка на повољне параметре у овој области у Нишу.

Мартиновић је рекао да програм самозапошљавања изазива највеће интересовање особа без посла и да се очекује да на овај начин буде запослено око 4.000 оних који се налазе на евиденцији НСЗ.

Пре поделе одлука о субвенцијама одржан је састанак градоначелнице и министарке са сарадницима.

Ресорна министарка и представници НСЗ обишли су предузеће „Слатки подрум Конатаревић“ власнице Милене Конатаревић Миљковић, регистрованог прошле године уз подршку програма самозапошљавања које успешно послује.

Још садржаја