Актуелно

Почели радови за укључење резервоара Виник 2

Радови који ће омогућити стављање у функцију изграђеног и заборављеног резервоара од пре 15 година Виник 2 почели су изградњом канализационе мреже која ће омогућити његово испирање.

То је прва фаза радова, док ће у другој фази насеље Бранко Бјеговић, као и корисници изнад и на Топоничком путу добити нових 3.000 кубика воде колики је капацитет резервоара.

Радове је са председником градске општине Црвени крст Мирославом Милутиновићем, председницом Градске општине Пантелеј Наташом Станковић, вршиоцем дужности директора ЈКП „Наисус“ Гораном Милосављевићем обишла градоначелница Ниша Драгана Сотировски са сарадницима.

Пратећи програм „Србија 2025“ желимо да бројна, ако не и сва насеља у Нишу имају водоводну и канализациону мрежу. До краја године завршићемо 10 улица у насељу „9. мај“, интензивно решавамо проблеме водоснабдевања у селима Вукманово, Бербатово, Сићево, Доње Власе, Рујник, Малча, стручне екипе раде на бушотинама за нова изворишта у Јасеновику и Врелу, рекла је градоначелница Ниша.

Изградњом фабрике за пречишћавање отпадних вода, државне инвестиције вредне 85 милиона евра, четири нишка села добиће канализацију, напоменула је она.

Изградња канализационе мреже за испирање резервоара вредна је 5,5 милиона динара са ПДВ-ом, рекао је Милосављевић и истакао да ће то омогућити ширење канализационе мреже на простору насеља Подвиник.

Милутиновић и Наташа Станковић напоменули су да се изградња простире на територији једне и друге ГО и да ће подстаћи даљи развој насеља и тог дела Ниша.

Још садржаја