Актуелно

Почеле пробе за оперу „Кармен“

У нишком Народном позоришту почеле су пробе и припреме за извођење опере „Кармен“ Жоржа Бизеа, а премијера је најављена за јуни ове године.

Протагонисте пројекта поздравила је, на конференцији за медије у Градској кући, градска већница Адриана Анастасов која је рекла да Град Ниш пружа подршку наставку сарадње после успешних премијерних извођења оперете „Слепи миш“ и опере „Севиљски берберин“ на сцени Народног позоришта.

Она је подсетила да ће следећег месеца почети радови на изградњи Мале сцене Народног позоришта уз помоћ Министарства културе и информисања. У другој фази уследиће и адаптација Велике сцене, напоменула је она.

Саветник председника Србије за културу и диригент Дејан Савић рекао је да су претходни пројекти показали да је опера потребна Нишу и да је Град Ниш показао озбиљан интерес за развој ове уметности.

Редитељ Иван Вуковић, диригентица и деканица Факултета уметности Милена Ињац, директорка маркетинга и продукције Народног позоришта Миљана Ненадов и мецоспоран Александра Ристић (Кармен) говорили су са пуно оптимизма и са пуним стваралачким еланом о раду на припремама за извођење опере.

Још садржаја