Актуелно

Партнерство Града Ниша и друштава за заштиту животиња

На решавању проблема паса луталица и напуштених паса Град Ниш и друштва за заштиту животиња радиће кроз међусобно парнерство и узајамно поверење, закључак је састанка градоначелнице Ниша Драгане Сотировски, њених сарадника и представника удружења љубитеља животиња.

Заједничка решења су наша заједничка одговорност, Града Ниша и друштава за заштиту животиња пред грађанима Ниша, речено је на састанку који је одржан када се обележава Међународни дан заштите животиња.

Постигнута је сагласност о формирању заједничке радне групе коју ће чинити представници друштава, Градa Нишa и надлежних републичких институција.

Радна група би анализирала стање на терену и утврдила чињенице. Потребно је сачинити базу података о микрочипованим животињама на улицама, као и ко су власници паса. Ветеринари треба да обеваштавају власнике паса о обавезној стерилизацији и микрочиповању љубимаца, a ЈКП „Медиана“ ће наставити са пружањем услуга у прихватилишту, закључено је у разговору.

Друштва за заштиту животиња су током 2020. године збринула са улице 192 пса, а ове године до сада 151 од којих  више од 70 одсто су били чиповани пси.

Још садржаја