Актуелно

Обнова Задружног дома у Г. Матејевцу резултат заједничког договора са мештанима

Захваљујући финансијској стабилности успели смо да Задружни дом у Горњем Матејевцу откупимо и сада је поново у власништву града и издвајамо средства за обнову овог здања, тако да ће бити испуњен заједнички договор са мештанима, најавила је градоначелница Ниша Драгана Сотировски у Горњем Матејевцу, где је уочи Православне нове године заједно са руководством ГО Пантелеј и Божић Батом деци из Горњег Матејевца и Кнез Села уручила пакетиће и честитала нову годину по јулијанском календару.

Оно што смо договорили са мештанима у фебруару прошле године и остварујемо. Откупили смо Задружни дом од ПИК-а, исто смо учинили и у Кнез Селу и Врежини, а сада предстоји обнова овог здања које је годинама пропадало, јер ово село са око три хиљаде становника заслужује да има простор за своје светковине. Видећемо колико ће бити потребно средстава и да ли ће, пре свега грађевински радови бити изведени одједном или кроз фазе, али свакако верујем да ће бити довољно новца, јер је већ сада прилив у градску касу добар, поручила је градоначелница.

Она је поновила да ће наставити рад у договору са грађанима, као и до сада, посебно нагласивши да је током 2022. највећи број нових улица изграђен на територији ГО Пантелеј, а највећи број обновљен на територији ГО Палилула.

Наташа Станковић, председница ГО Пантелеј и Немања Рајковић, већник ГО Пантелеј задужен са сарадњу са Месним заједницама навели су да је Горњи Матејевац добро организовано село које може бити пример другима, јер су мештани већ кренули у сређивање Задружног дома и захвалили градоначелници на подршци.

Још садржаја