Актуелно

Обележен Светски дан туризма у Нишу

Светски дан туризма 27. септембар обележен је у Градској кући промоцијом винског туризма Ниша и дегустацијом награђених нишких вина у конкуренцији око 400 излагача из 20 земаља из региона и света на Међународном сајму вина „Винска визија Отвореног Балкана“ у оквиру иницијативе „Отворени Балкан“ одржаног у Београду.

Престижне награде добили су нишке винарије „Изба Јовановић“, Подрум Малча и винарија „100 жена“, а Ана Спасић из Компаније Bleisure DMC представила је винске туристичке туре Ниша, југа и југоистока Србије „Траговима Римљана“.

Градска већница Адриана Анастасов представила је резултате Ниша у области туризма рекавши да је у првих седам месеци ове године број гостију који су посетили град повећан за више од 50 одсто у односу на 2019. годину која се сматрала рекордном.

Председник Удружења винара и виноградара нишког виногорја и власник винског Подрума Малча Бора Јовић и власник винарије „Изба Јовановић“ Иван Јовановић представили су потенцијале нишког краја у производњи висококвалитетних вина.

Организатор обележавања Светског дана туризма је Туристичка организација Ниша и Град Ниш.

Светска туристичка организација Уједињених нација (UNWTO) је 1979. године установила 27. септембар као Светски дан туризма указујући на значај његових културних, друштвених, економских и политичких вредности. 

Још садржаја