Актуелно

Обележен Дан победе над фашизмом

Поводом обележавања 9. маја Дана победе над фашизмом и 76. годишњице оснивања Савеза удружења бораца народноослободилачких ратова Србије, СУБНОРА, одржана је свечана академија у Дому Војске Србије. Академији „Нико не може говорити речитије о миру од оних који су се борили у рату“ присуствовала је и градоначелница Ниша Драгана Сотировски.

На обележавању ова два значајна датума из наше славне историје говорио је Анђелко Милићевић, пуковник у пензији и председник СУБНОР-а Србије Града Ниша, као и градоначелница Сотировски.

Обраћајући се скупу градоначелница Сотировски је истакла да 9. маја обележавамо Дан победе у Другом светском рату. Истакла је да поједини победници и поражени лако губе моћ памћења и никако се не сећају поука тог страшног крвопролића. Нагласила је и да агресија на СРЈ 1999. године није била никаква ваздушна кампања, никакав милосрди анђео, била је то бесомучна, ничим изазвана агресија на једну суверену и независну државу уз брутално кршање Повеље УН, тренутак од кога је међународно право затрто, а слово Повеље мртво.

Академијом је обележена и годишњица СУБНОРА који је основан 9. маја 1948. године ради очувања и неговања традиција народноослободилачке борбе.

Још садржаја