Актуелно

Нишу недостаје секундарни ниво здравствене заштите

Нишу недостаје Клиничко-болнички центар, сагласили су се у разговору градоначелница Ниша Драгана Сотировски, директор Дома здравља проф. др Милорад Јеркан и помоћница директора Данијела Нешић свесни преке потребе секундарног нивоа здравствене заштите.

Простор за изградњу Клиничко-болничког центра, о чему су разговарали, постоји поред Дома здравља. То знатно умањује трошкове изградње и доприноси рационалнијој организацији и радном ангажовању запослених.

Постојањем Клиничко-болничког центра повећао би се квалитет услуга Дома здравља, али и смањио притисак пацијената према Универзитетском клиничком центру. Нишки Дом здравља годишње пружи седам милиона здравствених услуга, а дневно кроз ту здравствену установу прође између 10.000 и 12.000 грађана.

Докторка Кућне неге Весна Банковић предала је градоначелници Ниша пригодан поклон групе лекара, медицинских сестара и техничара која се вратила са одмора из Египта, заслуженог предаха после пожртвованог рада у ковид амбулантама.

Захвалница је стигла и од Дома здравља са којим је Град Ниш успешно сарађивао у борби против коронавируса када је то било најтеже.

Још садржаја