Актуелно

Ниш добија ЈУМ, вакцинација питaње националне безбедности

Уз помоћ Министарства државне управе и локалне самоуправе у Нишу ће бити отворено јединствено управно место (ЈУМ) где ће грађани уз уштеду новца и времена моћи да добију потребна докуманта или услугу коју су тражили, речено је током обиласка простора у Градској управи у улици Николе Пашића градоначелнице Ниша Драгане Сотировски са сарадницима и министарке државне управе и локалне самоуправе Марије Обрадовић.

Министарство државне управе и локалне самоуправе помогло нам је са пет милиона динара за опремање јединственог управног места и ми ћемо у наредним недељама радити на имплементацији тог пројекта, а наредних година ћемо га надограђивати, рекла је градоначелница Ниша напоменувши да је ово права прилика да са министарком разговарамо о унапређењу рада градских управа.

Грађани ће уз уштеду новца и времена, на једном месту и на једном шалтеру, моћи да добију потребна документа или услугу коју су тражили, напоменула је Марија Обрадовић.

„Нико из беса не долази на било који шалтер у градске и општинске управе, већ га је на то натерала нужда, а наш задатак је да обезбедимо опрему, да спроводимо едукацију кадрова и да уз љубазног службеника на шалтеру грађани могу ефикасно да заврше своје послове“, навела је министарка.

Према њеним речима, за опремање ЈУМ потребно је још новца и Министарство ће наредних година планирати обимнији буџет за ту област.

Она је похвалила рад Градске управе Ниша рекавши да предњачи по броју услуга, аплицирању пројектима и посвећеношћу.

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски и министарка Марија Обрадовић поделиле су у Ромском културном центру хуманитарне породичне пакете становницима ромске махале уз позив да се вакцинишу у што већем броју.

Министарка је у Ромском културном центру истакла да је Ниш у врху по броју вакцинисаних и подвукла да је вакцинација питање националне безбедности.

Вакцинацијом штитимо државу. Не смемо допустити да држава стане, указала је она и оценила да се тренутно налазимо на пола пута, да не смемо дозволити себи тај луксуз да се не вакцинишемо када су нам доступне вакцине захваљујући напорима председника Србије Александра Вучића и Владе Србије.

Опустили смо се, пало је интересовање за вакцинацију, а то може да нам се освети у септембру, рекла је министарка захваљујући донаторима који су обезбедили хуманитарне пакете који су потребни становницима са малим приходима.

Још садржаја