Актуелно

Научно-технолошки паркови су кичмени стуб развоја Србије

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић и градоначелница Ниша Драгана Сотировски посетиле су Научно-технолошки парк чиме је на симболичан начин обележена годишњицу рада и коме сада има 35 компанија чланица и у којима ради око 500 младих и талентованих људи.
Премијерка је рекла да су научно-технолошки паркови кичмени стуб будућег развоја Србије, а нишки је један од највећих.
На тај начин Србија није више земља јефтине радне снаге, већ земља која је у свету позиционирана, што она и јесте, место талентованих, високообразовних, стручних људи способних да праве нове производе и решавају проблеме на иновативан начин, истакла је она.
Брнабић је подсетила да је у изградњу Научно-технолошког парка уложено више од 12 милиона евра, а у лабораторију и ламелу Електронског факултета више од осам милиона евра.
Драгана Сотировски је рекла да држава препознаје значај Ниша, Ниш са Научно-технолошким парком и Ниш без њега није исти град.
Са премијерком и руководством Научно-технолошког парка сагласили смо се да грађанству Ниша и овог дела Србије отворимо врата парка како би видели шта ти млади људи раде и како би се уверили, како је Ана Брнабић рекла, колико је то инпресивно.
Градоначелница Ниша замолила је председницу Владе Србије и представнике Универзитета у Нишу да заједно са градом заврше започету зграду од 98 станова у улици Бранка Крсмановића за младе научнике.
Директор Научно-технолошког парка Милан Ранђеловић рекао је да је план да до краја 2023. године у компанијама у парку ради 1.000 запослених.

Још садржаја