Актуелно

Капиталне инвестиције: Изградња Булевара Светог Пантелејмона

Почели су радови на изградњи Булевара Светог Пантелејмона, важне градске саобраћајнице, која ће повезивати градске општине Пантелеј и Црвени крст, Булевар Медијану и Матејевачки пут са Булеваром Николе Тесле и Булеваром хероја са Кошара.

Радове је обишла градоначелница Ниша Драгана Сотировски са тимом сарадника, председницима градских општина, члановима извршне градске власти и директорима јавних предузећа.

После много година припрема кренули смо са наставком изградње Булевара Светог Пантелејмона и ова инвестиција је са изградњом аква парка једна од капиталних која се финансира из градског буџета. То можемо да радимо сада када финансијски добро стојимо и платићемо све радове на изградњи деонице и два кружна тока, рекла је Сотировски.

Овим булеваром растеретићемо саобраћајнице у Јагодин мали и Књажевачкој улици. Траса булевара пролази кроз део града који се јако брзо шири и овде се налази будуће велико стамбено насеље Ардиа где ће се градити 2.400 станова за припаднике снага безбедности, подсетила је градоначелница Ниша.

Финансирали смо разминирање трасе и археолошка истраживања на самој траси, а археолози настављају са истраживањима и у будућем насељу. Ово је велика инвестиција и модерна саобраћајница која је на корист свим Нишлијама, истакла је Сотировски.

О важности изградње Булевара Светог Пантелејмона говорили су председница градске општине Пантелеј Наташа Станковић и председник градске општине Црвени крст Мирослав Милутиновић.

Рок за завршетак Булевара Светог Пантелејмона у дужини од 2.032 метара, планиран је за крај 2023. године, рекао је вршилац дужности Завода за урбанизам Иван Грмуша.

Још садржаја