Актуелно

Интензивни радови на изградњи колекторске мреже и током зиме

Радови на изградњи колекторске мреже и постројења за пречишћавање отпадних вода не престају ни током зимских месеци, а када буду завршени радови чија је вредност 85 милиона евра, што овај пројекат чини највреднијим у области заштите животне средине у Србији, омогућиће становницима четири нишка села прикључак на канализациону мрежу.

Радове на изградњи колекторске мреже у Медошевцу данас су обишле градоначелница Драгана Сотировски и министарка заштите животне средине Ирена Вујовић и том приликом разговарале о овом и другим пројектима којима се унапређује животна средина у Нишу и овом делу Србије.

Градоначелница је поновила да ће када све буде завршено, домаћинства у Хуму, Чамурлији, Габровцу и Јелашници добити могућност прикључка на канализациону мрежу, као и да ће сва отпадна вода из Ниша и околних насеља бити прерађена у постројењу за пречишћавање. Она је истакла да Град заједно са Министарством ради на унапређењу квалитета живота грађана и уједно чува животну средину. Током 2021. године издвојили смо средства за замену индивидуалних ложишта у више од 180 домаћинстава, а разговарамо и о томе да субвенционишемо куповину филтера и да заједно учествујемо у опремању и модернизацији ложишта у згради Ректората, једне од највећих загађивача. Градимо бициклистичке стазе, субвенционишемо куповину бицикала како би се смањио број аутомобила у граду, а ваздух био мање загађен, навела је Сотировски.

Министарка Вујовић изразила је задовољство што су радови интензивни и током зиме и истакла да ће када све буде завршено, више од 85 одсто града и околине имати могућност прикључења на канализациону мрежу, што је, како је рекла, изнад европског стандарда. Мислим да ће тек тада грађани осетити бенефите овог пројекта који је одличан показатељ сарадње Града и Министарства. Хвала градоначелници на свему што ради, посебно када је реч о подизању свести о значају заштите животне средине, рекла је она.

Још садржаја