Актуелно

Инспекције утврдиле: Поштују се заштитне мере у Управи за грађевинарство

На основу налаза републичких инспекцијских служби утврђено је да се у Управи за грађевинарство Града Ниша, улица Генерала Транијеа 10, поштују превентивне мере заштите ради спречавања ширења епидемије заразне болести КОВИД-19 у складу са Планом превентивних мера и Правилником о превентивним мерама за безбедан и здрав рад запослених.

У инспекцијском надзору утврђено је да су запосленима издате медицинске маске и по четири заштитне памучне маске, рукавице и визири, одређен је корона редар који контролоше спровођење мера.

Запосленима се мери температура при доласку на посао и при одласку, на улазу се налази дезобаријера, обезбеђено је дезинфекционо средство на улазу и пунктовима, а радници се уписују и исписују на подесту степеништа приземља и првог спрата, као и непосредно испред ходника првог спрата.

У згради у улици Генерала Транијеа 11а не ствара се гужва са другим радницима при исписивању испред канцеларије начелнице Управе за грађевинарство, јер је дозвољен улазак по два запослена који контролише портир. Запослени стоје у реду један иза другог са маскама на лицу, налаз је инспекцијских службеника у ванредном инспекцијском надзору који је обављен при крају радног времена.

Још садржаја