Актуелно

Градоначелница посетила младе активисте у Делијском Вису, договорена обнова кошаркашког игралишта

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски посетила је насеље Делијски Вис на територији ГО Палилула у којем група младих активиста протеклих месец дана организује чишћење и уређивање овог дела града.

Она је са њима разговарала током акције фарбања ограде парка у овом насељу, коју су организовали.

Обрадовала ме је порука коју сам преко друшвених мрежа добила од једног од момака који су се удружили у акцијама чишћења и улепшавања насеља Делијски Вис у ГО Палилула, дела града у којем живе. То су млади људи који желе да учине свој комшилук чистијим и лепшим. Дошла сам да их упознам, да их питам шта може Град да уради да им помогне. Осим што заједно радимо на подизању свести о животној средини, договорили смо на пролеће да уредимо кошаркашки терен и средимо летњиковце у парку у којем су данас фарбали ограду. То је њихов предлог, изјавила је градоначелница.

Она је нагласила да је ова група момака још један доказ да млади људи имају бројне идеје, да воде рачуна о свом насељу и да ће Град учинити све да их подржи, као и све друге активности грађана, без обзира да ли се ради о невладиним организацијама или неформалним удружењима.

Активисти су пренели градоначелници да им је циљ да лепше изгледа околина, да у комшилуку нема смећа, да желе чистије насеље и да су у протеклих месец дана, од када су почели са активизмом на неколико локација чистили паркове, фарбали зидове, рашчишћавали јавне површине.

Још садржаја