Актуелно

Градоначелница Ниша на „Јахоринском економском форуму“

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски говорила је на „Јахоринском економском форуму“, на панелу посвећеном јачању конкурентности локалних заједница и локалне економије.

Уз презентацију града, она је говорила о Нишу као раскрсници међународних путних праваца и важном саобраћајном чворишту овог дела Балкана са повољним пословним амбијентом и свим предностима које пружа инвеститорима, као и корацима које локална заједница уз помоћ државе предузима на пољу развоја.

На панелу су говорили градоначелници Источног Сарајева и Градишке из Републике Српске, представник грчког града Превеза и представник Привредне коморе Пирота.

На отварању је говорио српски члан Председништва БиХ Милорад Додик и председник Владе Републике Српске Радован Вишковић.

На „Јахоринском економском форуму“ учествоваће председница Владе Србије Ана Брнабић и председница Републике Српске Жељка Цвијановић.

Главна тема расправе „Јахоринског економског форума“, који окупља бројне панелисте, јесу глобални економски изазови и прилике. Форум је окупио више од 400 учесника из десетак земаља.

Још садржаја