Актуелно

Филм „Чувар иконе Светог Ђорђа“ снимаће се и у Нишу

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски и директор “Contrast studios” Недељко Бајић, потписали су Протокол о сарадњи на реализацији играног филма „Чувар иконе Светог Ђорђа“, чији је аутор и сценариста Радош Бајић, а који ће режирати Ђорђе Станимировић. Прва клапа ове актуелне драме пашће почетком марта следеће године у граду на Нишави. Потписивању протокола присуствовао је и председник Скупштине града Ниша др Бобан Џунић.

Градоначелница Сотировски је истакла да јој је драго да екипа продукције „Contrast studios“ изабрала Ниш да у њему започне снимање свог новог телевизијско-филмског пројекта. Поверење које је на овај начин указано само је још један доказ да Ниш, у коме је снимљено већ неколико филмова, полако постаје центар филмске индустрије.

Сотировски је додала да верује да ће се ова традиција наставити јер је Ниш због Филмских сусрета, који се одржавају више од пола века, одавно град глумаца у коме се они осећају као код куће јер су увек добродошли.

Недељко Бајић је казао да се ради о друштвено-ангажованом пројекту, који се бави проблемом одумирања модерног српског села, сучељеног са значајним проблемом депопулације руралних средина, која је условљена различитим околностима у којима природа, врло често, „побеђује“ човека.

Захваљујући се на гостопримству Радош Бајић је нагласио да Ниш због Филмских сусрета, који се одржавају више од пола века, има статус града филмске уметности, али је и невелики број филмова снимљено и снима се у Нишу. Захваљујући разумевању и подршци одговорних у локалној самоуправи, то ће се променити.

Још садржаја