Актуелно

Ђаци у Лесковику добили нову школу

Деца у Лесковику добила су потпуно нову школску зграду на месту некадашње старе и руиниране. Ученици издвојеног одељења ОШ „Војислав Илић Млађи“ од сада ће имати квалитетнији и здравији простор за боравак и учење.

Ову школу похађа седам ученика од првог до четвртог разреда и пет малишана предшколског узраста, који су до сада имали наставу у просторијама некадашњег Дома културе у Лесковику. Кров старе школе је прокишњавао, у згради није постојао тоалет, а нова школа резултат је договора мештана и руководства Града.

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски изразила је задовољство што је школа завршена и што ће деца у Лесковику имати боље услове за боравак и учење.

Улагање у образовање је улагање у будућност. Све ово радимо заједно, јер је будућност наше деце будућност нашег града и наше државе. Ово није испуњено обећање, већ заједнички договор да ова кућа у којој ће се школовати наша деца буде достојна 21. века. Хвала вам на вери да ће оно што смо договорили бити и завршено. Надам се да ће број деце у Лесковику порасти и да ће и друга учионица бити пуна. Ослушкујемо потребе свих грађана и у централном градском језгру и у насељима на ободу општина, рекла је градоначелница обраћајући се мештанима испред нове школе у Лесковику.

Она је истакла да су за непуне две и по године, осим ове школе, изграђена и два вртића, а да је реконструисано више од 100 школских тоалета, десетак школских терена, да су са донаторима обезбеђени опрема и намештај за школе, као и да ће град наставити са улагањем у образовање, пре свега кроз стипендије талентованим ученицима.

Председник ГО Црвени Крст Мирослав Милутиновић подсетио је да су током каравана мештани Лесковика једногласно предложили да се на месту старе, изгради нова школска зграда и додао да је приоритет да што већи број младих остане да живи у селима.

Градоначелница је, после обиласка новоизграђене школе, ученицима издвојених одељења ОШ „Војислав Илић Млађи“ у Лесковику и Рујнику поделила и новогодишње пакетиће.

Још садржаја