Биографија

вршилац дужности начелнице градске управе за друштвене делатности Града Ниша

Данијела Спасовић

Данијела Спасовић рођена у Нишу, где је завршила основну и средњу школу. Дипломирала је на Економском факултету Универзитета у Нишу и стекла звање дипломирани економиста. Магистарске студије завршила је на Факултету заштите на раду Универзитета у Нишу, одбранивши магистарску тезу под називом ,,Ефикасност примене економских инструмената у заштити животне средине“, чиме је стекла звање магистар наука заштите животне средине. Положила је испит за рад у органима државне управе.

Своју професионалну каријеру започела је у Финансијској полицији града Ниша. Радни однос у локалној самоуправи града Ниша засновала је 2002. године у Секретаријату за финансије, где је била ангажована на бројним руководећим местима – на месту координатора (2005-2008), помоћника начелника (2008-2012), заменика начелника (2012-2016), секретара Секретаријата за финансије (2017-2020).

До сада је обављала послове руководиоца у Градској управи за финансије. Као члан радних група Министарства финансија била је сарадник у изради прописа из области јавних финансија и била сарадник на бројним конгресима и конференцијама Националне алијансе за локални економски развој (НАЛЕД) и Сталне конференције градова и општина (СКГО). Била је учесник на панелима и конференцијама Светске банке. Удата, мајка двојице синова.