Актуелно

Честитка градоначелнице Ниша поводом Међународног празника рада

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски честитала је Први мај – Међународни празник рада и истакла да је број незапослених у последњој деценији у Нишу преполовљен, а да је број нових радних места  увећан за безмало 30.000.

„Свим радницима, њиховим пословодствима и синдикатима честитам Међународни празник рада. Празник обележавамо у времену пуном изазова на глобалном нивоу.

Упркос тешкоћама унапређујемо наш привредни и инвестициони потенцијал чувајући свако радно место и стварајући услове за нова уз развијање Ниша као места повољног пословног амбијента за улагања домаћих и страних инвеститора.

Знатно смо увећали број запослених. Незапосленост у Нишу је преполовљена у последњој деценији. У Нишу је пре 10 година било запослено око 60 000 радника, а данас безмало 90.000 има своје радно место.

Први мај је празник који симболизује радничку солидарност, права радника и боље услове рада. Уз свесрдну помоћ највиших државних органа која је стална за Ниш и само са задовољним радницима адекватно награђеним за свој рад можемо да напредујемо, увећавамо наш друштвени производ који значи бољи стандард свих грађана.

Срећан вам Први мај!“

Још садржаја