Актуелно

Централно обележавање Дана јединства, слободе и националне заставе одржано у Нишу

У Нишу су Србија и Република Српска централном манифестацијом обележиле Дан српског јединства, слободе и националне заставе. Свечаности су присуствовали председник Србије Александар Вучић, председник Републике Српске Милорад Додик са члановима влада, патријарх српски Порфирије и градоначелница Ниша Драгана Сотировски са сарадницима, званичници и грађани. Свечана манифестација почела је химнама Републике Српске и Републике Србије.

Председник Вучић је исткао да Србију морамо да чувамо и морамо да мислимо на оно што долази у будућности. Додао је да је поносан на данашњи празник који светкујемо.

Вучић је позвао све грађане који нису Срби да буду поносни припадници свог народа, али да нашем народу не одузимају право да се зову Србима, поносним на своју прошлост, садашњост и будућност.

Додик је навео да је мир оно што Србима треба. Ми желимо да живимо са другима у миру, не можемо да прихватимо било шта осим мира, навео је Додик.

Свечана манифестација је завршена песмом “Ово је Србија”.

Поводом прославе Дана српског јединства, слободе и националне заставе у организацији Министарства одбране и Војске Србије, у Нишу је на подручју Нишке тврђаве, одржан тактичко-технички збор, на којем су Нишлије могле да виде најсавременије наоружање и опрему Војске Србије.

Још садржаја