Актуелно

Бесплатан превоз за све грађане старије од 75 година

Градско веће Града Ниша донело је одлуку да ће сви грађани од 1. марта ове године, који су старији од 75 година, имати бесплатан градски и приградски превоз на територији града без обзира на то колика је пензија.

Градско веће усвојило је решење са коначном листом корисника за замену ложишта за 2021. годину (други конкурс) и решење о расписивању трећег јавног конкурса за замену еколошки неприхватљивих индивидуалних ложишта за 2021. годину.

Град Ниш донео је одлуку да свим грађанима за замену столарије и термоизолацију надокнади разлику у ценама материјала који је у међувремену поскупео.

Одлучено је да Град Ниш учествује у надметању за куповину Задружног дома у Горњем Матејевцу и Дома културе у Кнез Селу који су у власништву ПИК Ниш у стечају.

Град Ниш ће понудити и другим селима да финансира израду пројектне документације за реконструкцију домова културе како би могли да конкуришу за средства Републике Србије и донатора.

Ова одлука донета је у складу са опредељењем Града Ниша да подстиче останак мештана на селу стварањем свих потребних услова за живот и омогућавање оних садржаја који су доступни и становницима у урбаним деловима града.

Још садржаја