Актуелно

Асфалтирање улица у Медошевцу, секундарна канализација у Поповцу

Учесници градског каравана посетили су Медошевац и Поповац где су са грађанима обишли улице које ће бити врло брзо асфалтиране и радове на прикључењу домаћинстава на секундарну канализациону мрежу.

У Медошевцу је све спремно за асфалтирање улица Ђуке Динић, Капетан Мишине и Аеродромске улице. У Поповцу је окончана прва фаза изградње секундарне канализационе мреже, а још две фазе биће завршене у овој години.

Обишли смо са учесницима градског каравана, председником градске општине Црвени крст Мирославом Милутиновићем и народном посланицом Јеленом Жарић Ковачевић, три улице у Медошевцу које ћемо врло брзо асфалтирати, јер су грађани за мање од два месеца решили имовинскоправне односе са сувласницима парцела на траси тих улица, рекла је градоначелница Ниша Драгана Сотировски.

У Поповцу после 11 година почињу радови на прикључењу више од 900 домаћинстава на секундарну канализациону мрежу, истакла је она.

Према њеним речима, многи су мислили да нећемо успети да разрешимо проблем секундарне канализационе мреже у Поповцу. Када постоји сарадња са мештанима, када су захтеви реални, онда су и наши заједнички циљеви оствариви.

Оно што смо се договорили са мештанима Медошевца и Поповца и оно што су они истицали као велики проблем њихових насеља сада реализујемо, рекао је Милутиновић додавши да су на подручју градске општине Црвени крст предузети опсежни радови на уређењу путне и комуналне инфраструктуре.

Мештанин Поповца Горан Миловановић оценио је да изградња секундарне канализационе мреже, на коју се дуго чекало, представља спас за Поповчане који су у својим двориштима проблем решавали копањем септичким јамама.

Наше задовољство је велико, ово је сада потпуно нови квалитет услова живота у Поповцу, рекао је Миловановић наводећи по којој динамици и условима ће тећи прикључење на секундарну канализациону мрежу.

Још садржаја