Актуелно

Амбасадору Јапана у Србији и директорки УНИЦЕФ-а представљен пројекат Омладинског центра

Амбасадор Јапана у Србији Имамура Акира и директорка УНИЦЕФ-а у Србији Дејана Костадинова, боравак у Нишу завршили су на заједничком састанку у Градској кући где су се упознали са детаљним пројектом Омладинског центра, будући да су и једни и други заинтересовани за сарадњу на овом пољу са Градом. Гостима су пројекат мултифункционалног омладинског центра представили Јована Митић, помоћница градоначелнице Ниша за међународну сарадњу, градски већници др Марија Ранђеловић и Александар Стојичић, Душан Радивојевић, директор КЛЕР-а и Иван Грмуша, директор Завода за урбанизам Ниш.

Како је речено приликом представљања пројекта предвиђено је да објекат има музичку собу, радио собу са акустичком изолацијом, сале за састанке, компјутерске собе, атеље, библиотеку, кафић, пекару, али и простор за представе и конференције.

Очекује се и уређење дворишта, које ће бити погодно за одржавање манифестација и летњу башту. Цео простор биће озелењен.

За опремање простора очекује се подршка партнера, а УНИЦЕФ ће омогућити младима бесплатне обуке и радионице у центру.

Амбасадор Јапана у Србији Имамура Акира се упознао током боравка у Нишу са два важна пројекта за Град – изградњом Националне гимнастичке дворане и Омладинског центра.

Још садржаја