Актуелно

Акција уклањања велике депоније на левој обали Нишаве

Лева обала Нишаве, у близини старог погона „Вулкана“ и ромског насеља, на мање од два километара од строгог центра града, затрпана је са 4.000 кубних метара отпада што је једногодишњи план ЈКП „Медиана“ за одвоз смећа са 50 дивљих депонија са нишког подручја.

У дводневној акцији уклањања тог великог сметлишта и чишћења корита Нишаве, на иницијативу градоначелнице Ниша Драгане Сотировски, учествују ЈВП „Србијаводе“, ЈКП „Медиана“ и приватне компаније са 15 камиона, три утоваривача и багером са „дугачком руком“ који чисти корито и приобаље реке.

Наш задатак је да уклонимо депонију, али и да заштитимо овај простор од стварања нове депоније, рекла је градоначелница Ниша и најавила појачану контролу надлежних инспекција и упозоравање оних људи који би да наставе са старом праксом.

Према њеним речима, за ту локацију постоје заинтересовани инвеститори који би направили „град у граду“, а наша обавеза је да простор комунално опремимо.

Директор ЈКП „Медијана“ Драгослав Павловић и руководилац огранка ЈВП „Србијаводе“ у Нишу Драгана Симић позвали су грађане да чувају своју животну средину и да се старају о чистоћи својих река и њихових корита.

Још садржаја