Актуелно

Договор и слога граде комуналну и путну инфраструктуру

Договор и слога мештана доприносе бржој изградњи путне и комуналне инфраструктуре, закључак је чланова градског каравана и грађана Трупала и Вртишта током обиласка тих места.

Када постоји добра сарадња између грађана и локалне самоуправе онда се лакше и брже договарамо о приоритетима у изградњи недостајуће комуналне и путне инфраструктуре, рекла је градоначелница Ниша Драгана Сотировски.

Грађанима Трупала помогли смо да изграде трафо станицу и добију адекватан напон. Видећемо колико деце чека на вртић. Уврстићемо вртић у програм за 2023. годину за децу Трупала и околних села, навела је она.

Подсетили смо се на тешке тренутке када је насеље било угрожено у поплавама почетком 2021. године. Завршили смо бедем на Нишави и заштитили имовину и становнике од великих поплавних таласа, напоменула је Сотировски.

Према њеним речима, у Вртишту недостају просторије где би се мештани окупљали. Верујемо у добар исход тог проблема. Већ за петнаестак дана машине ће ући у Озренску улицу да би била довршена водоводна мрежа започета ранијих година.

Градска општина Црвени крст издвојила је 400.000 динара за реновирање Дома културе и замену столарије. Помогли смо и фудбалском клубу у Трупалу, рекао је њен председник Мирослав Милутиновић.

Мештанин Трупала Слободан Јовановић захвалио је градоначелници и општини на брзом реаговању у великом поплавном таласу. Он је рекао да је градоначелница Ниша са својим сарадницима испунила све оно што је било обећано и да после таквог искуства верује да ће бити поштован нови договор.

Још садржаја