Актуелно

Пријем за потпредседника Владе и министра одбране Милоша Вучевића

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски разговарала је у Градској кући са потпредседником Владе и министром одбране Милошем Вучевићем о капиталним пројектима које финансијски подржава Влада, откупу парцела које су у власништву Министарства одбране или Војске Србије, изградњи путне и комуналне инфраструктуре, сарадњи Града и Министарства одбране.

Она је потпредседника Владе и министра одбране упознала са инфраструктурним пројектима које Град реализује, посебно истакавши развој и ширење Ниша, улагање у путну, канализациону и водоводну мрежу и захвалила на подршци у реализацији уговора за куповину парцеле у улици Марка Орешковића, где ће, на месту некадашњег војног објекта бити изграђена зграда Народног музеја у Нишу.
Тиме ћемо решити вишедеценијски проблем недостатка простора за богато наслеђе Ниша, а када Народни музеј добије свој простор то ће бити важно не само за град, већ за читав регион, истакла је градоначелница.

Сарадња коју имамо са Градом Нишом представља одличан пример сарадње институција власти на републичком и локалном нивоу и са задовољством ћемо подржати све иницијативе и предлоге градског руководства, навео је потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић.

Још садржаја