Актуелно

Одржано Градско такмичење у пружању прве помоћи у парку Чаир 

Ученици oсновних и средњих школа из Ниша, такмичили су у пружању прве помоћи у организацији Црвеног крста Ниш. 

“Овакво знање је веома важно, да млади могу да пруже прву помоћ ако некоме не дај боже буде требало. Оно што јесте значајно је подршка Ватрогасно-спасилачке бригаде Ниша и наше Полицијске управе. Желимо као град да ова деца добију што више знања у пружању прве помоћи, али и да освоје награде и промовишу наш град на Међурегионалном такмичењу” – рекла је заменица градоначелнице Ниша Душица Давидовић, која је и отворила такмичење. 

Секретар Црвеног крста Ниш Сања Стојановић подсетила је да се кроз програм Црвеног крста Ниш хиљаде младих упозна са основама прве помоћи. У неким школама, попут Правно-пословне, обуку су прошли ученици свих разреда! 

Такмичењу су присуствовали и представници Полицијске управе Ниш, који су приказали полицијско возило и организовали забавне полигоне. На сваком пункту изазвали су велико интересовање грађана, нарочито најмлађих. Ватрогасно возило и своју опрему представили су припадници Ватрогасно-спасилачке бригаде Ниш, који су у разговору са грађанима одговарали на сва питања о свом раду, превенцији и спасавању у случају пожара и других ванредних ситуација.  

На Градском такмичењу у пружању прве помоћи, који је организовао Црвени крст Ниш, у категорији подмлатка најбоља је била екипа ОШ “Краљ Петар I”.  У категорији омладине највише бодова освојила је екипа Гимназије “9. Мај”.  

Првопласиране екипе одлазе на Међурегионално такмичење које ће се одржати 11. јуна у Пожаревцу. 

Још садржаја