22_01.jpg

EM22 јануара, 20211min43

Петак  22.01. 2021.

Угао улица Вожда Карађорђа и Војводе Вука

Вода на улици, потребан је ископ на углу улица Вожда Карађорђа и Војводе Вука. Због радова на поправци водоводне мреже биће у прекиду водоснабдевањe до 15 сати у делу улице Војводе Вука, на простору од улице Генерала Боже Јанковића до улице Вожда Карађорђа.

Село Горњи Матејевац, улица Краља Александра бр. 64

Вода на улици, нужан је ископ у улици Краља Александра, код броја 64 (прилаз), у селу Горњи Матејевац. Због радова на поправци водоводне мреже биће у прекиду водоснабдевањe до 15 сати у делу улице Краља Александра и околним улицама: Падинској, Гаврила Принципа, Николе Пашића и Станоја Главаша.

Насеље Медошевац, улица Ђуке Динића бр. 1

Вода на површини, потребан је ископ у насељу Медошевац, у улици Ђуке Динића, код броја 1. Због радова на поправци водоводне мреже биће у прекиду водоснабдевање до 15 сати у улици Ђуке Динића.


21_01-1280x825.jpg

EM21 јануара, 20211min59

Четвртак  21.01. 2021.

Улице Булевар др Зорана Ђинђића и Душанова

Вода на улици, потребан је ископ на углу улица Булевар др Зорана Ђинђића и Душанове. Због радова на поправци водоводне мреже биће у прекиду водоснабдевањe до 15 сати у делу улице Булевар др Зорана Ђинђића, од Зетске улице до (Црвеног певца) раскрснице са улицом Војводе Мишића, и у делу Душанове улице, од Трга Патријарха Павла до улице Војводе Мишића.

Насеље Доњи Комрен, улица Младости бр. 95

Вода на улици, нужан је ископ у улици Младости, код броја 95, у насељу Доњи Комрен. Због радова на поправци водоводне мреже биће у прекиду водоснабдевањe до 15 сати у улици Младости.

Улица Франца Винтера бр. 93

Вода на површини, цури испод хидранта, потребан је ископ у улици Франца Винтера, испред броја 93. Због радова на поправци водоводне мреже биће у прекиду водоснабдевање до 15 сати у улици Франца Винтера.

Село Горње Међурово, ул. Драгољуба Димитријевића

Вода на улици, нужан је ископ у ул. Драгољуба Димитријевића, код школе, у селу Горње Међурово. Због радова на поправци водоводне мреже биће у прекиду водоснабдевање до 15 сати у улици Драгољуба Димитријевића, у делу села Горње Међурово.


divljana1.jpg

Anita Živković20 јануара, 20211min108

Сви радници Дечјег одмаралишта „Дивљана“ добили су оверене здравствене књижице после годину и по дана колико су били без здравствене заштите због неисплаћених зарада. Град Ниш обезбедио је средства за исплату заосталих зарада свим радницима за 2020. годину чиме су створени услови да радници добију здравствене књижице. У Дечјем одмаралишту, на основу уговора са Комесаријатом за избеглице и миграције Републике Србије, тренутно борави 154 мигранта. У одмаралишту је прихваћено више од 40  становника општине Бела Паланка чији су домови били поплављени у последњем изливању Нишаве. У одмаралишту тренутно борави још 19 становника те општине, док су се остали вратили у своје домове.

 


DSC08716-1280x720.jpg

Anita Živković20 јануара, 20211min102

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски и проф. др Бранислав Тиодоровић, чланови републичког Кризног штаба за сузбијање заразне болести КОВИД-19, примили су у централном објекту Дома здравља кинеску вакцину.Позивам све Нишлије да се прикључе масовној имунизацији, то нам је као колективу неопходно“, рекла је градоначелница Ниша. „Осећам се сасвим обично и поносно, јер ми се чини да дајем добар пример грађанству и свима онима који размишљају да ли да се вакцинишу или не“, рекла је Драгана Сотировски после примљене вакцине. Са проф. др Браниславом Тиодоровићем као чланови републичког Кризног штаба показујемо друштвену одговорност, вакцинацијом не штитимо само наше животе већ и животе свих са којима долазимо у контакт, истакла је Драгана Сотировски. Вакцинација против Ковида -19 обављаће се на 43 пункта у Нишу, а вакцинација је почела на шест пунктова у централном објекту Дома здравља. Како расте број заинтересованих, тако ћемо отварати нове пунктове, напоменула је Драгана Сотировски.

 


20_01.jpg

EM20 јануара, 20211min63

Среда  20.01. 2021.

Угао улица Византијски булевар и Романијска

Вода на улици, квар је на хидранту на углу улица Византијски булевар и Романјске. Због радова на поправци водоводне мреже биће у прекиду водоснабдевањe до 15 сати у Романијској улици.

Село Медошевац, ул. Ђуке Динића бр.1

Вода на улици, нужан је ископ у селу Медошевац, у улици Ђуке Динића, код броја 1. Због радова на поправци водоводне мреже биће у прекиду водоснабдевањe до 15 сати у улици Ђуке Динића.

Ново Село, ул. Топличког партизанског одреда, код бројева 63-65

Вода на површини, потребан је ископ у улици Топличког партизанског одреда, испред бројева 63-65, у насељу Ново Село. Због радова на поправци прикључне везе биће у прекиду водоснабдевање до 15 сати само код поменутих бројева.

Улица Булевар 12. фебруар бр. 126-128

Вода на тротоару избија испод трафике, нужно је оспособљавање сервисног вентила у улици Булевар 12. фебруар, код бројева 126 – 128. Због радова на поправци прикључне везе могућ је прекид водоснабдевања до 15 сати у делу улице 12. фебруар, у непосредном окружењу места интервенције.


19_01.jpg

EM19 јануара, 20211min59

Уторак  19.01. 2021.

Улица Булевар Медијана бр. 11б

Вода на улици, нужно је раскопавање у улици Булевар Медијана, код броја 11б. Због радова на поправци водоводне мреже биће у прекиду водоснабдевањe до 15 сати у делу улице Булевар Медијана, десна страна од реке Нишаве до улице Књажевачке (могућ прекид у улицама: Бетовенова, Станислава Биничког, Нишавска).

Угао улица Шантићева и Салвадора Аљендеа

Вода цури на улицу и одлази у сливник, потребан је ископ на углу улица Шантићеве и Салвадора Аљендеа. Због радова на поправци водоводне мреже биће у прекиду водоснабдевањe до 15 сати у поменутим улицама, Шантићевој и Салвадора Аљендеа.

Мраморско брдо

Вода на улици, потребан је ископ на Мраморском брду, код гробља на путу за село Батушинац. Због радова на поправци водоводне мреже биће у прекиду водоснабдевање до 15 сати на Мраморском брду.

Улица Булевар 12. фебруар бр. 126-128

Вода на тротоару избија испод трафике, нужно је оспособљавање сервисног вентила у улици Булевар 12. фебруар, код бројева 126 – 128. Због радова на поправци прикључне везе могућ је прекид водоснабдевања до 15 сати у делу улице 12. фебруар, у непосредном окружењу места интервенције.


images.jpeg

Anita Živković18 јануара, 20211min108

Снабдевање водом за пиће је потпуно нормализовано, а вода је исправна и безбедна за пиће, саопштено је из ЈКП „Наисус“.

Контролисани квалитет воде за пиће у складу је са Правилником о здравстеној и хемијској исправности воде за пиће у ванредним приликама, напомињу из „Наисуса“.

ЈКП „Наисус“ контролише свакодневно 70 узорака воде на различитим локацијама почев од изворишта, преко пратећих објеката и резервоара до крајњих потрошача.

У Служби санитарне контроле са лабораторијом „Наисуса“ изврши се 40 узорковања, док се у Институту за јавно здравље Ниш у виду екстерне контроле анализира вода са додатних 30 локација.

Одлука о проглашењу ванредне ситуације у области водоснабдевања остаје на снази због најаве метеорoлога о наглом отопљењу које може проузроковати убрзано отапање снега и повећање мутноће на извориштима о чему ће јавност бити благовремено обавештавана.


DSC07769-1280x720.jpg

Anita Živković18 јануара, 20211min113

Подземна гаража у Пословном центру „Амбасадор“ биће дата грађанима на коришћење после готово 30 година. Одлуком Скупштине града посао је поврен  ЈКП „Паркинг сервис“ Ниш.

Из гараже, чије је уређење започето, после много година извучена су бројна хаварисана возила.

Подземна гаража у ПЦ „Амбасадор“, капацитета 50 места, служила је до сада за паркирање аутомобила републичких инспекцијских служби које су уз сагласност Града Ниша користиле тај простор.

Град Ниш је за паркирање возила републичких инспекцијских служби обезбедио нови паркинг простор.

 


DSC08096-1-1280x720.jpg

Anita Živković15 јануара, 20211min105

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски и директор ЈВП ”Србијаводе” Горан Пузовић обишли су подручја угрожена Нишавом од Врежинског моста до ушћа у Јужну Мораву и разговарали са мештанима Трупала, Поповца и Мезграје.

Пузовић је мештанима ових насеља рекао да ће ЈВП “Србијаводе” ове године очистити корито Нишаве од дрвећа и спрудова како би вода могла у сличним приликама да несметано отиче.

Тим стручњака ЈВП “Србијаводе” и Града Ниша ће изаћи на терен и предложити начин ојачавања бедема на оним местима где је Нишава претила да се излије и угрози објекте и становништво у великој мери, што би била краткорочна мера, напоменуо је Пузовић.

ЈВП “Србијаводе” и град Ниш ће радити на припреми техничке документације како би се проблем регулације Нишаве решио трајно, навео је Пузовић говорећи о дугорочном плану мера.

“Мештани су добили обећање да ће корито Нишаве бити очишћено врло брзо и тиме ће бити у знатној мери смањен ризик од поплава”, истакла је Драгана Сотировски.

Сарадња града и ЈВП “Србијаводе” је врло успешна о чему сведочи и дата сагласност ЈВП “Србијаводе” да нам уступи земљиште у старом кориту  Јужне Мораве за измештање кванташке пијаце, а можда и ауто пијаце, напоменула је градоначелница Ниша.

Према њеним речима, град је спреман да свим приградским насељима, па и овим која припадају градској општини Црвени Крст, изађе у сусрет у погледу регулисања канализационе мреже и атмосферских вода.

Врежински мост није безбедан и биће срушен, а затим ће се градити нови. Град Ниш је за рушење моста и припрему документације за изградњу новог издвојио ове године 80 милиона динара.

У разговору је указано да је ванредна ситуација због набујалих река још једном потврдила јединство власти и народа, државе и локалне самоуправе, што је наишло и на одобравање мештана.

 


138949310_816183745597585_2412643393102867556_o1.jpg

Anita Živković15 јануара, 20211min98

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски са сарадницима обишла је ноћас подручје града како би се лично уверила у стање на путевима на градском и сеоском подручју и њиховом чишћењу од снега и поледице.
Радници зимских служби упознали су градоначелницу и ресорне већнике у стање механизације и стању на путевима на градском и сеоском подручју, као и опремљености радника потрбном опремом за рад у зимским условима.