САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ Градског штаба за ванредне ситуације Града Ниша дана 28.08.2020. године

Mirjana Radić28 августа, 20201min964
grb

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

 

 

Командант Градског штаба за ванредне ситуације Града Ниша Драгана Сотировски, сазвала је Градски штаб за ванредне ситуације Града Ниша дана 28.08.2020. године, како би се интензивирале координисане активности у вези са праћењем епидемиолошке ситације у Граду Нишу.

 

Градски штаб за ванредне ситуације Града Ниша подсећа јавност да је данас Кризни штаб Владе Републике Србије одлучио да се рад угоститељских објеката који имају отворену башту продужава до 01,00 сат после поноћи, а у затвореном простору остаје ограничење за рад до 21,00 сат.

 

Рад трговинских објеката продужава се до 23,00 сата.

 

Број особа у отвореном и затвореном простору на јавним окупљањима може бити до 30 особа.

 

Градски штаб за ванредне ситуације Града Ниша упутио је захтев Институту за јавно здравље Ниш да процени епидемиолошку ситуацију на територији Града Ниша због могућности одржавања јавних манифестација у граду.

 

Истакнуто је да ће јавност бити редовно обавештавана о спровођењу мера за спречавања појаве и ширења заразне болести изазване Корона вирусом и још једном je изражена захвалност грађанима који поштују мере превенције.

 

Градски штаб за ванредне ситуације Града Ниша апелује да се настави са придржавањем свих мера Кризног штаба Владе Републике Србије и Градског штаба за ванредне ситуације на територији Града Ниша, у циљу заштите јавног здравља свих суграђана.

 

 

                                                                      Командант Градског штаба

                                            за ванредне ситуације Града Ниша Градоначелница

 

                                                                             Драгана Сотировски

 

Прилог: Оригинални текст документа