ЈАКА КИША ЈЕ ПРОУЗРОКОВАЛА КРАТКА ЗАДРАЖАВАЊА ВОДЕ НА ПОЈЕДИНИМ ЛОКАЦИЈАМА У ГРАДУ

EM13 октобра, 20201min154
kišaaaa

Услед учесталих падавина (25,4 литара по једном квадратном метру), долази до кратког загушења канализационих колектора на појединим локацијама (Сомборска, Николе Узуновића, Хајдук Вељкова, Зетска, Николе Пашића, Старца Вујадина, Византијски булевар, Станоја Бунушевца, Божидарчева, Војводе Гојка, Седмог јула, Врбаска, Душана Поповића, у Брзом Броду ул. Добривоја Ђорђевића и још неке), али сва вода након  кратког времена буде прихваћена на сливничким местима и испражњена са улица.

Канализациони систем је стабилан и у функцији али услед велике кише, која са различитих страна прикупља и наноси знатне количине пластичног отпада, грања, лишћа, шута и песка, настају баријере на појединим сливничким решеткама. Ванредним ангажовањем екипе ЈКП“Наиссус“ ослобађају се у кратком времену све саобраћајнице где је нанешено муљног талога и интервенише се на местима где су запушени сливници да би се уклонио отпад за несметан проток воде. Током дана интервенисаће се на свим локацијама у граду: на Палилули, у Дурлану, Чаиру, на Булевару Немањића, насељу Бранко Бјеговић, Брзом Броду и на другим местима по налогу надзорног органа.

Непрестано су на терену четири екипе са специјалним возилима у двосменском режиму рада. У случају ванредних временских непогода као што је ова, ангажује се сво расположиво људство и техника.