Школе добиле саобраћајне полигоне за обуку ученика

MM18 новембра, 20211min107
9
4
1
15
8

Две градске и две приградске основне школе добиле су саобраћајне полигоне за обуку ученика за стицања саобраћајне културе и њихово безбедно учешће у саобраћају.

Полигоне су добиле градске основне школе „Ратко Вукићевић“ и „Радоје Домановић“, као и приградске школе „Десанка Максимовић“ у Чокоту и „Милан Ракић“ у Медошевцу.

Помоћница градоначелнице Владислава Ивковић и градска већница Марија Ранђеловић посетиле су ОШ „Ратко Вукићевић“ и указале на значај едукације и стицања саобраћајне културе најмлађих учесника у саобраћају.

Саобраћајне полигоне и заштитну опрему која доприноси безбедности деце у саобраћају обезбедио је Савет за безбедност саобраћаја Града Ниша у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја Републике Србије из наменских средстава које граду припадају од наплате прекршаја учињених у саобраћају, рекла је Владислава Ивковић.

Она је напоменула да је у току кампања за учеснике у саобраћају и њихову безбедност и кампања за безбедност  возача бицикала.

Кампању за безбедност деце у саобраћају спроводимо у седмици обележавања 20. новембра – Светског дана права детета, рекла је Марија Ранђеловић и истакла значај школа као места где се стичу знања из саобраћаја и саобраћајне културе.

Саобраћајни полигони остају школама и служиће као средство за практичну наставу и едукацију ученика.