У Нишу поново прихватилиште за одрасле и старе

Vesna7 децембра, 20201min260
DSC01388
DSC01318
DSC01373
DSC01370
DSC01328
DSC01320
DSC01366
DSC01369
DSC01322

Одрасла и стара лица која живе у неусловним условима за боравак у зимским месецима, којима су потребне хитне мере и неодложна интервенција Центра за социјални рад или немају смештај после хоспиталног лечења биће збрињавани у прихватилишту у склопу Центра за пружање услуга из области социјалне заштите „Мара“.

Отварању прихватилишта за одрасла и стара лица присуствовали су заменица градоначелнице Ниша Душица Давидовић и директор Центра за социјални рад Зоран Јовић.
„Ово је привремено решење до марта следеће године, град ће обезбедити и опремити други простор за ову услугу и децу улице, а ово место ће већ крајем пролећа са добијањем потребне лиценце бити уступљено деци и њиховим родитељима за програм „Предах родитељству““, рекла је Душица Давидовић.
Простор је засебна целина од простора где бораве корисници установе „Мара“ са посебним улазом, двориштем, трпезаријом, свака соба има своје купатило, посебну собу за изолацију за оне који нису тестирани од коронавируса, обезбеђену здравствену заштиту, храну и неопходну одећу за боравак у том простору.
Дирктор Центра за социјални рад је навео да ће капацитет задовољити потребе за смештај оних који су остали без адекватне породичне бриге до проналажења трајног решења.
Директор установе „Мара“ Милош Ранђеловић захвалио је граду на уложеним средствима за опремање новог простора површине око 200 квадрата који испуњава највише стандарде за пружање услуга у области социјалне заштите.