СПИСАК  ПРОДАЈНИХ МЕСТА ЗА ПЕНЗИОНЕРЕ

DM21 марта, 20201min1616
MAPA PRODAVNICA
SPISAK PRODAVNICA

У складу са одлуком Владе Републике Србије и у сарадњи са Министарством трговине, туризма и телекомуникација, грађанима Србије старијим од 65 година биће омогућено напуштање својих станова и кућа и одлазак у куповину у недељу 22. марта ујутру у  периоду од 04.00 до 07.00 сати.

Забрана кретања за ову прилику неће важити од 03.00 до 08.00 сати, и припадници МУП у том периоду неће спречавати грађане да напуштају своје домове, али само под условом да се крећу ка неком од  продајних местима. Сва друга кретања, у смислу напуштања града, извођења кућних љубимаца у шетњу или  посета рођацима или пријатељима неће бити дозвољене.

У Нишу, према прелиминарним подацима  ресорног министарства и Штаба за ванредне ситуације за снабдевање најстаријих суграђана биће отворена продајна места наведена у табели.  Под брендом  Delhaize подразумевају се продајни објекти МАXI, а под брендом Меркатор, продајни објекти IDEA, на наведеним локацијама. Поред објеката наведених у табели, радиће и сви локални трговински објекти који су у међувремену доставили захтев и списак запослених  надлежним државним органима и Полицијској управи Ниш, док сви остали продајни објекти, у том периоду морају остати затворени.

Рад тржних центара је обустављен, али ће за ову прилику, радити и супермаркети у оквиру појединих тржних центара.

Испред свих наведених продајних објеката дежураће волонтери општинских Контакт центара који ће грађанима делити маске за лице, и водити рачуна о поштовању удаљености особа. Подсећамо, удаљеност између две особе у сваком тренутку мора бити већа од 2 метра, а запослени у продајним објектима водиће рачуна о максималном броју особа које  истовремено могу бити унутар објекта.

 

О поштовању ових одредби и одржавању јавног реда и мира стараће се и припадници полиције који ће бити присутни код свих продајних објеката.

 

СПИСАК ПРОДАЈНИХ ОБЈЕКАТА И МАПА  СУ У ДОДАТКУ ОВОГ ОБАВЕШТЕЊА