Са Бриселом о процесу проширења и заштити животне средине

MM13 јула, 20211min143
1
2
3
4
5
6
7
8
9

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски учествује у својству коопредседавајуће Заједничког консултативног одбора (ЗКО) Комитета региона ЕУ и Републике Србије у Дану проширења у сарадњи са Бриселом који се одржава у две сесије.

На првој сесији разговара се о процесу приступања и улози регионалних и локалних власти, а Дан проширења одвија се посредством Зум апликације.

На другој сесији, на којој је панелиста, тема је зелена и дигитална транзиција за опоравак и отпорност – шта могу да ураде градови у региону.

Као панелиста на другој сесији говорим о пројектима Ниша на заштити животне средине као граду који је од 2011. године потписник паневропског покрета  Споразума градоначелника за климу и енергију, рекла је Драгана Сотировски.

Говорим о деловима Плана развоја Ниша 2021 – 2027. године који се односе на заштиту животне средине која заузима важно место у преговарачким поглављима са ЕУ чиме показујемо и као град и као држава посвећеност борби против климатских промена на локалном нивоу, истакла је она.