Сарадња града и Српско-руског хуманитарног центра

Nemanja Jovanović3 новембра, 20201min580
DSC04298
DSC04237
DSC04258
DSC04271
DSC04246
DSC04249
DSC04266
DSC04294

Нишу недостаје један оперативни центар за деловање у ванредним ситуацијама и очекујемо у тој области саветодавну помоћ Српско-руског хуманитарног центра, рекла је градоначелница Ниша Драгана Сотировски у разговору са кодиректором тог центра Андрејем Мамченковим.

Те службе су сада расуте, а ми желимо један тим који ће чинити најбољи студенти Факултета заштите на раду који се баве том облашћу, рекла је градоначелница и додала да би то био тим по угледу на сличан у Санкт Петербургу са којом се делегација Ниша упознала током посете том граду.
Она је пренела жељу града да делегација Санкт Петербурга, као и једна група новинара из Русије посети Ниш како би се упознали са потенцијалима овог дела Србије.
Мамченков је захвалио на пријему и истакао да су циљеви и задаци Српско-руског центра искључиво хуманитарног карактера.
Он је пренео градоначелници спремност центра да пружи граду сву помоћ у формирању једног градског оперативног тима коме би били на располагању капацитети, потенцијали и могућност обуке у центру.
Говорећи о активностима Српско-руског хуманитарног центра, Мамченков је истакао важност предвиђања потенцијалних опасности и благовремену припрему за деловање у ванредним ситуацијама.