САОПШТЕЊЕ СА СЕДНИЦЕ ГРАДСКОГ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ГРАДА НИША

Mirjana Radić29 априла, 20201min796
DSC_2797-02
DSC_2803-01
DSC_2806-01
IMG_20200429_100611-01

Штаб за ванредне ситуација Града Ниша разматрао је и данас актуелну ситуацију везану за епидемију вируса САРС Цовид 19 у Нишу и оценио да  је, по ставу епидемиолога, ситуација несигурна, али под контролом, с обзиром на, како је рекао епидемиолог Проф. др Бранислав Тиодоровић, и даље присуство оболелих од овог вируса и пријем лакших и средње тешких болесника у КЦ Ниш и привремене Цовид болнице у граду.

У објектима Социјалне заштите односно домовима за смештај старих лица, стиација је, како је оцењено, под контролом и у највећем броју установа нема оболелих нити позитивних на присуство вируса осим у Геронтолошком центру у Нушу и приватном старачком дому Ескулап, који се на дневном нивоу стално прате од стране инфектолога и епидемиолога.
С обзиром да су од данас за грађане отворени паркови, кеј и шеталишта, јавно комуналним предузећима је наложена  интензивна дезинфекција тих простора а комуналној полицији је наложено да брину о поштовању мера  и препорука које тичу окупљања и понашања на јавним местима.
Такође, Институт за јавно здравље известио је да се приводи крају дезинфекција свих вртића у саставу ЈПУ Пчелица како би, када одлука о њиховом отварању буде донета, они били потпуно спремни за потпуно безбедан пријем и боравак деце и запослених.