САОПШТЕЊЕ КВАЛИТЕТ ВОДЕ У НИШКОМ ВОДОВОДНОМ СИСТЕМУ У ТОКУ ВАНРЕДНОГ СТАЊА

Mirjana Radić17 марта, 20201min438
logo_vodovod-1

 

Поштовани корисници,

Вода из нишког водовода је здравствено потпуно исправна и високог квалитета. Производња и дистрибуција воде за пиће одвијају се потпуно безбедно и несметано. Комплетни процеси обављају се под строгим режимом контроле, у складу са дефинисаним процедурама и мерама превентивне хигијене, како би био уклоњен било какав ризик по здравље наших корисника. У складу са новонасталом ситуацијом  огласио се и Центар за контролу и превенцију болести Светске здравствене организације који је на глобалном нивоу, корисницима јавних система водоснабдевања,  упутио следећу информацију:

“ КОРОНА ВИРУС  КОВИД – 19 НИЈЕ ОТКРИВЕН У ВОДИ ЗА ПИЋЕ!  Методе пречишћавања воде које користе филтрацију и дезинфекцију хлором, попут оних у већини јавних система за питку воду, уклањају или инактивирају вирус који изазива Ковид – 19.“

Како је дезинфекција хлором саставни део процеса призводње воде у ЈКП “Наиссус“-у и у нормалним условима, отклоњена је било каква могућност присуства Корона вируса Ковид – 19 у води из нишког водовода.

У циљу одржавања стабилности и функционалности система водоснабдевања и каналисања отпадних вода, молимо све наше кориснике који имају такве могућности, да у складу са  донешеним мерама и препоруком о плаћању рачуна, изврше своје обавезе према ЈКП “Наиссус`- у електронским путем или путем банака.

Сви наши корисници могу поставити додатна питања на телефоне Позивног центра ЈКП “Наиссус“ Ниш.

бесплатан број 0800-323-320  и 502-777

 

С поштовањем,

 

У Нишу, 17.03.2020. године                                                                                ЈКП “НАИССУС“ НИШ