Привредна делегација из Египта посетиће Ниш

NJ18 јуна, 20211min187
DSC00658
DSC00679
DSC00663
DSC00650
DSC00707
DSC00728
DSC00733
DSC00750
DSC00754
DSC00776

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски и Његова екселенција амбасадор Арапске Републике Египат Амр Алгувејлиј договорили су се да привредна делегација Египата посети Ниш у другој половини јула ове године.

Биће то прилика да египатске привреднике упознамо са условима инвестирања, а  они су заинтересовани чак и за успостављање редовних линија из Ниша до појединих египатских градова, рекла је градоначелница Ниша после разговора са амбасадором Египта.

Она је најавила могућност да у скорије време буде потписано писмо о намерама о сарадњи Ниша и Шарм ел Шеика.

Туризам је грана која нас повезује и Египћани воле наше бање, а ми имамо шта да им понудимо у тој области, напоменула је Драгана Сотировски.

Његова екселенција Арм Алгувејлиј је рекао да одличне билатералне односе желимо да пренесемо на локалне заједнице и сарадњу Ниша са египатским градовима као што је то Шарм ел Шеик, град који није само туристичко место, већ је центар мултикултуралне сарадње  у коме се налазе седишта међународних организација.

Он је напоменуо да је Египат познат по успешном управљању својим културно-историјским наслеђем и да би својим искуствима могао да помогне у промоцији јединственог споменика какав је Медијана.

Градоначелници Ниша уручен је „кључ живота“, египатски симбол живота на коме је она захвалила и рекла да он представља симбол пријатељства и повезивања две земље, Града Ниша и египатских градова.