Председница швајцарског парламента у посети Нишу

NJ7 новембра, 20201min592
DSC05068
DSC04941
DSC04928
DSC04944
DSC04870
DSC04924
DSC04913
DSC05166
DSC05152
DSC05323

Председница Националног већа Швајцарске Изабел Море са сарадницима започела је боравак у Србији посетом Нишу где је са градоначелницом Драганом Сотировски разговарала о реализацији пројеката које финасира та земља и о наставку досадашње успешне сарадње са градом.

У разговору су учествовали председник Скупштине града Ниша Бобан Џунић, секретар Скупштине града Ружица Ђорђевић, aмбасадор Швајцарске у Србији Урс Шмид са сарадницима.
Стратегија успешне сарадње Швајцарске темељи се на областима унапређења рада управе, заштити животне средине и економији. Градоначелница Ниша упознала је госте са активностима и резултатима које Ниш постиже у тим областима.
Драгана Сотировски је рекла да је у току рад на реформи градске управе, да град ради на избору инвеститора за санацију депоније и изградњи фабрике отпадних вода, као и да је Ниш препознат као место са повољном климом за инвестирање.
Она је подсетила да је швајцарска Влада новчано подржала пројекат е-управе и да је финансирала изградњу Научно-технолошког парка.
Циљ нам је ефикасна управа, јако смо окренути грађанима и њиховим захтевима и на томе ћемо истрајати, рекла је Драгана Сотировски.
Градоначелница је подсетила да су Ниш и Швајцарска повезани авио линијама према Базелу i да ће уочи нове године авиони летети и између Ниша и Цириха.
Изабел Море је најавила своје сусрете са председником Србије Александром Вучићем, председником Народне скупштине Ивицом Дачићем и министром финансија Синишом Малим, што је, како је оценила, доказ израженог пријатељства две земље.
Она ће се током посете Нишу упозанти са резултатима пројекта е-управе, посетиће Тврђаву и Научно-технолошки парк.