Председница Владе у Нишу: отворена вишенаменска лабораторија

Vesna24 новембра, 20201min304
DSC09038
DSC09448
DSC09415
DSC09487
DSC09732
DSC09568
DSC09882
DSC09805
DSC09908
DSC09904
DSC09946
DSC09189

Председница Владе Србије Ана Брнабић, први потпредседник Владе и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић, градоначелница Ниша Драгана Сотировски и представници Европске инвестиционе банке присуствовали су отварању вишенаменске лабораторијске ламеле на нишком Електронском факултету и обишли Научно технолошки парк.

„Не постоји боље инвестирани новац него новац уложен у знање, образовање, у младе и талентоване људе, у истраживања и развој“, истакла је Ана Брнабић.
Она је подсетила да су у Србији отворена три научно технолошка парка: у Новом Саду, Чачку и Нишу и да је тако „направљена нова кичма развоја, носилац развоја, нове економије, нове привреде Републике Србије, а и потуно новог нашег српског друштва“.
Циљ Владе Србије је подизање продуктивности и конкуретности привреде улагањем у нове технологије, младе људе, њихову креативност и иновативност.
Градоначелница Ниша Драгана Сотировски је истакла да је време је за ново поглавље Електронског факултата, али и града Ниша.
„У оно време школовали сте бројне инжењере електронике који су стасавали у халама Електронске индустрије помажући свом граду да у то време буде град електронике. Данас, са вашим студентима и професорима град Ниш је град напредних технологија. Научно технолошки парк који је држава отворила ове године у Нишу, Електронски факултет са вишенаменском лабораторијом и стартап центром праве искорак и отварају ново поглавље у историји нашег града“, навела је градоначелница.
Она је захвалила држави што је Ниш препознала као место развоја ИТ сектора, уложила средства и омогућила младим креативним људима да се образују, раде и помажу свом граду а самим тим и целој земљи да нам буде боље. Научно технолошкии парк, Електронски факултет и Универзитет у Нишу сарађујући стварају добар пословни амбијент за долазак инвеститора у наш град.
Град Ниш био је партнер у овом пројекту и веома смо поносни што смо помогли у изградњи пратеће инфраструктуре и били подршка да би ламела Електронског факултета данас била отворена, истакла је градоначелница Ниша.
Држава је у НТП и ламелу Електронског факултета уложила око 20 милиона евра.