Почело уређење парка у Горњоматејевачкој улици, грађани задовољни

Vesna4 децембра, 20201min222
DSC01239
DSC01230
DSC01188
DSC01186
DSC01191
DSC01226
DSC01308
DSC01196

Спорне парцеле у Горњоматејевачкој улици на којима је инвеститор са грађевинском дозволом требало да подигне зграде, а због чега су станари тог дела Ниша недељама протестовали су расчишћене, уређене и озелењене по ободу зимзеленим стаблима аутохтоних врста. Тиме је почело уређење парцеле на којој ће на пролеће бити парк. Житељи тог дела општине Пантелеј су задовољни, како истичу и захвални руководству града које је услишило њихове молбе.

Подсећамо да је на озелењеним парцелама првобитно била планирана изградња нових стамбених објеката, а град и инвеститор постигли су договор о замени парцела тако да овдашњи станари добијају уређену зелену површину, простор за одмор и довољно светла у својим становима, рекла је градска већница Соња Милојковић.
Озелењавање тих површина реализовано је кроз пројекат „Покрени се за климу“ који финансира Министарство заштите животне средине, напоменула је Соња Милојковић и навела да ће укупно бити засађено 170 стабала.
Председница градске општине Пантелеј Наташа Станковић изразила је задовољство уређењем тог међублоковског простора и истакла да општина на тај начин добија леп простор за своје становнике.
Радове изводи ЈКП „Медиана“, а директор тог предузећа Драгослав Павловић истакао је да они из године у годину бележе раст засађених садница на подручју града и да је у претходном једногодишњем периоду засађено око 1.400 стабала.