Почели радови на реконструкцији пута од Доње Врежине до Малчанске петље

MM24 јула, 20211min162
1
2
3
4
5
6
7

Захваљујући подршци државе, посебно председника Александра Вучића и разумевању ЈП „Путеви Србије“ наши суграђани ће добити реконструисани путни правац од Доње Врежине до Малчанске петље у дужини од непуних 5,5 километара где су почели радови које  је обишла градоначелница Ниша Драгана Сотировски са сарадницима.

Овај путни правац користиће и сви грађани других места који не излазе на ауто-пут и долазе у Ниш из правца Сврљига, Књажевца и Зајечара, истакла је она и додала да ускоро предстоји изградња пута који ће Нишку Бању повезати са ауто-путем код Малчанске петље. Грађани су у својим захтевима најпре истицали уређење тог пута.

ЈП „Путеви Србије“ ових дана почињу и изградњу потпорног зида и санацију клизишта у градској општини Нишка Бања, паралелно ће радити на завршетку Булевара цара Константина и Кованлучке улице, као и један од праваца од Миљковца до Церја или од Веле Поља до Кравља, навела је Драгана Сотировски.

Она је оценила да је важна  помоћ државе, јер ћемо планирана средства из локалног буџета сада моћи да преусмеримо на изградњу водовода и  канализације, вртића, школа…

Захваљујући помоћи државе, пред нама су у наредним годинама капитални пројекти од великог значаја за Ниш и његов даљи развој, најавила је градоначелница Ниша и подсетила на државне пројекте изградње станова за припаднике снага безбедности, измештање пруге, реконструкцију пруге према Београду, електрификацију пруге према Димитровграду и помоћ државе на изградњи нове индустријске зоне која ће се простирати према Трупалу.

Почетак радова са градоначелницом обишли су градски већник Ненад Станковић, помоћница градоначелнице Владислава Ивковић, председница градске општине Пантелеј Наташа Станковић и представници Дирекције за изградњу града Ниша.